петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 55

Германија свика состанок на земјите основачи на ЕУ

Шесте земји основачи на ЕУ се Германија, Франција, Холандија, Луксембург, Белгија и Италија.

Германија свика состанок на земјите основачи на ЕУ

Германија свика состанок на земјите основачи на ЕУ

Последни вести

Министерството за надворешни работи на Германија денеска соопшти дека утре Берлин ќе биде домаќин на состанок на шефовите на дипломатии на земјите основачи на ЕУ.

– Состанокот е дел од долгата традиција на разговори меѓу шесте европски основачки нации, се нагласува во соопштението од Министерството.

Според Министерството, на средбата ќе се разговара за „актуелни европски политички теми“.

Шесте земји основачи на ЕУ се Германија, Франција, Холандија, Луксембург, Белгија и Италија.

Најчитани вести