Свет

Рекордни 40,3 степени измерени во Германија

Рекордни 40,3 степени измерени во Германија
Рекордни 40,3 степени измерени во Германија

Рекордни 40,3 степени Целзиусови измерени вчера во Германија, поточно во баварскиот град Кицинген.

Тоа е највисока температура на воздухот забележена во Германија од 1881 година, откако се водат метеоролошки податоци. Досегашниот рекорд беше 40,2 степени.

Од денеска Германија се наоѓа под „студен“ бран и температурите се движат од 25 степени во северниот дел од земјата до 34 во јужниот дел.