ТОП,Македонија

Германска компанија инвестира во Македонија, 200 нови вработувања

Германска компанија инвестира во Македонија, 200 нови вработувања

Премирот Никола Груевски денеска во Владата на Република Македонија ќе потпише договор со претставници на компанијата „Герман Електро Мехатроник Системс “, која инвестира во земјава.

Груевски на својот Фејсбук профил информира дека со инвестицијата на оваа компанија, која се занимава со изработка на ЛЕД светилки ќе бидат отворени 200 нови работни места.

gruevskistatus

Имено, премиерот ја најави оваа инвестиција на 24. декември минатата година.

Заедно со вчерашната инвестиција на компанијата BRG и рестартирањето на Порцеланка, за два дена ова е објава и почеток на реализација на инвестиции што ќе значат нови 1.200 работни места.