Свет

Германските левичарски партии размислуваат за обединување

Германските левичарски партии размислуваат за обединување

Околу 90 членови на Германската социјалдемократска партија, на Левите и на Зелените ќе ги разгледуваат можностите за да се спречи Меркел да освои четврти мандат, ако се обединат во коалиција.

– Не сакаме да решаваме ништо конкретно. Ќе размениме мислења за да видиме што можеме да добиеме, истакна парламентарниот лидер на Левите, Јан Корте.