Крими хроника

Гевгелиските пожарникари лани имале 150 интервенции

Гевгелиските пожарникари лани имале 150 интервенции

Најголемиот број од нив, поточно 104 интервенции биле за локализирање и гаснење пожари, додека останатите 46 биле технички интервенции особено преземани по повик од случени сообраќајни незгоди.

Во извештајот на ТППЕ Гевгелија се потенцира дека пожарите биле регистрирани на отворен простор и оти најголем број од нив, дури 78 се случиле во општина Гевгелија. По причинети материјални штети предничи општина Дојран каде што од 22 пожари била предизвикана штета од 8,7 милиони денари.

Вкупната материјална штета што ја предизвикале пожарите на териториите на трите општини од југоистокот на земјата изнесува 15,4 милиони денари.