Спорт

Гигс и другарите од Златната генерација ќе снимаат документарец

Гигс и другарите од Златната генерација ќе снимаат документарец
Гигс и другарите од "златната генерација" ќе снимаат документарец

Велшанецот се наоѓа во англискиот град каде поседува клуб и од каде ќе започне снимањето на филмот.

Првата епизода од документарниот филм ќе се однесува на дел од неговиот живот и на клубот Салфорд каде тој има 50% сопственост од акциите заедно со колегите од легендарната генерација на “црвените ѓаволи”, Ники Бат, Пол Сколс и Гери и Фил Невил.

Салфорд е градот каде Гигс беше забележан како дете од Сер Алекс Фергусон. Првата епизода од документарниот филм “ББС” ќе ја објави утре (29 октомври).