Магазин

Филмот „До балчак“ македонски кандидат за Оскар

Филмот „До балчак“ македонски кандидат за Оскар

Филмот „До балчак“ на режисерот Столе Попов е единствениот пријавен кандидат за македонски кандидат за наградата Оскар.

Комисија ќе одлучува дали овој филм ќе ја претставува Македонија во конкуренцијата за Оскар од неанглиско говорно подрачје.