Балкан

Гинеколог силувал пациентка со медицински инструмент

Гинеколог силувал пациентка со медицински инструмент

Жена од Тузла покрена судски процес против Јавната здравствена установа Универзитетскиот клинички центар во Тузла затоа што, според нејзините тврдење гинекологот кај кој отишла да се прегледа ја силувал со медицинските инструменти.

Се работи за високообразована 30-годишна девојка чиј идентитет не се открива, која за време на прегледот ја загубила невиноста, поради што сега има трауми.

Тие несеризоно ја сфатиле кога рекла дека е невина и употребиле несоодветен инструмент.