Македонија

Гласачите веруваат дека за нивните барања и потреби најмногу се грижи ВМРО-ДПМНЕ

Гласачите во земјава веруваат дека владејачката ВМРО-ДПМНЕ најмногу се грижи за нивните барања и лични потреби. 26, 9 проценти од испитаниците се изјасниле за ВМРО-ДПМНЕ, а само 16 отсто дека тоа е СДСМ. Ова го покажуваат резултатите од анкетата на Брима Галуп.
ps1-chart-88-520x200

 

1-chart-88-520x409Исти се резултатите и кај Македонците кои биле дел од оваа анкета. 38 проценти се изјасниле за ВМРО-ДПМНЕ, а за СДСМ само 15,1 отсто.