петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 0

Гласачките ливчиња се бројат во СПУКМ според правилникот

Продолжуваат сценаријата на СДСМ и латениците за делегитимирање на изборот за Претседател на студентите на Универзитететот Св. Кирил и Методиј.

ukim(A)

Поврзани вести

Продолжуваат сценаријата на СДСМ и латениците за делегитимирање на изборот за Претседател на студентите на Универзитететот Св. Кирил и Методиј.

Според правилникот за спроведување избори, од постоењето на СПУКМ и организирањето на нивни лидер, но и според правилникот за спроведување на избори, гласачките кутии, запечатени се носат во просториите каде што е сместена изборната комисија каде што официјално се пребројуваат гласовите од изборниот процес.

Таканаречениот Студентски пленум и членовите на СДСМ по завршување на изборите за Претседател на студентите продолжија со своите сценарија и пред канцелариите на СПУКМ. Околу 15  “студенти“ го блокираа внесувањето на избирачките кутии во просториите на СПУКМ каде што е сместена изборната комисија за овие избори.

Според наши информации од терен, Студентскиот пленум предизвикал поголем инцидент при носењето на гласачки кутии од страна на изборните комиссии кои го спроведуваа гласањето.

Најчитани вести