Свет

Го снимила почетокот на масактор во клубот, но не преживеала (ВИДЕО)

Го снимила почетокот на масактор во клубот, но не преживеала   (ВИДЕО)
Го снимила почетокот на масактор во клубот, но не преживеала

Аманда Алве (25), една од жртвите на масакрот во геј клубот во Орландо, го снимила моментот кога напаѓачот влегува во клубот и почнува да пука.

Таа со камера ја снимала  дружбата со пријателите во клубот.

На крајот од сцената се гледа нејзиното лице, и се слуша пукање.

Нејзиниот брат ја поставил снимката на „Снепчет“.

Омар Матин (29) убил 49 лица во геј клубот „Пулс“ во Орландо, а по реговорите со полицијата и тој е убиен.