Балкан

Го убил пријателот на кафе на Велигден

Го убил пријателот на кафе на Велигден

Педесетгодишниот М.М. од Хрватска е убиен при престрелка во едно кафуле. Набрзо потоа полицијата го уапсила триесет и четиригодишниот Д.Г. од Ново Село, Винковци во Хрватска.

Кафулето било преполно. Гласната музика одеднаш ја прекинале пукотници од пиштол. Сите гости легнале на под или почнале да трчаат.

Покрај жртвата рането е уште едно лице, а уапсениот триесет и четиригодишен маж има дебело полициско досие.