Македонија

ГОБ „8-ми Септември“: Квалитетот на здравството не треба да се цени според изолирани случаи на неодговорни доктори

ГОБ „8-ми Септември“: Квалитетот на здравството не треба да се цени според изолирани случаи на неодговорни доктори
ГОБ „8-ми Септември“: Квалитетот на здравството не треба да се цени според изолирани случаи на неодговорни доктори

Поради зачестената пракса да се оцрнуваат докторите, Министерството за здравство и реформите кои истото заедно со Владата ги спроведува, Менаџментот на ЈЗУ ГОБ „8-ми Септември“ – Скопје, испрати соопштение до јавноста.

Веруваме дека во здравствените установи постојат изолирани случаи на неодговорни доктори, меѓутоа не треба според нив да се цени квалитетот на здравството во целина.

Не треба да се заборави напредокот постигнат во здравството во изминатиот период.

За здравствените установи е набавена модерна медицинска опрема, а докторите и останатите здравствени работници и соработници се испраќаат на едукација за користење на истата, благодарение на што се воведуваат нови методи и услуги.

Конкретно, за нашата болница е набавена опрема во вредност од 8 милиони евра, од што е вредно да се нагласат апаратите за