Македонија

Годинава по третпат падна седумка на Новолото

Годинава по третпат падна седумка на Новолото

Синоќешното 95 коло на Новолото,  уште еднаш внесе многу возбуда кај играчите, посебно кај еден од нив.  Имено, ова коло ни донесе нов  среќен добитник на премијата 7-ка. Нашиот компјутерски систем лоцираше дека уплатата на среќното Новолото ливче е извршена во продажното место ДООЕЛ- 15ка-88  во Битола.

Добитната комбинација во ова коло е : 1, 4, 5, 16, 19, 22, 30 и дополнителен број 25.

Само за потсетување ова е трета премија 7ка во текот на годинава. Претходно 47то коло на Новолото емитувано на 11 јуни му донесе среќа на добитник со уплата во Скопски Хиподром, а  18тото коло емитувано на 1 март ги донесе среќните 7 бројки кои интензивно ги посакуваат сите наши играчи како прва седумка оваа година. Нашиот среќен добитник своето среќно Новолото  ливче од ова коло, го уплатил во продажното место Алберто А во скопски Чаир.

Според статистиките на Државна лотарија на  Македонија ова беше рекордна вредност на најпосакуваната премија 7ка вредна над 365 илјади евра или фантастични 22.601.966,50 денари.

Според статистиката на Државна лотарија на Македонија, по Скопје, град кој најмногу игра НовоЛото 7/34 е Битола, а потоа следуваат Прилеп, Струмица,