среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 48

Годишна конференција на Унијата на жени на ВМРО – ДПМНЕ

konferencijaa

Последни вести

Петнаесеттата годишна конференција на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ се одржа попладнево  во Универзална сала  во скопје под мотото „Дел од новото време, дел од нашето движење“.

На конференцијата свое обраќање имаа претседателот на партијата Никола Груевски и претседателката на Унијата на жени на ВМРО-ДПМНЕ Даниела Рангелова.

konferencija_gruevski_1

– Денешното време е динамично, полно со искушенија и со препреки. Современата жена на денешното време има повеќе предизвици, пркоси и се бори на секое поле, професионално и приватно. Современата жена треба да биде активна и успешна на работното место, во градењето на кариерата, но и посветена и успешна и во кругот на своето семејство , истакна Груевски.

Говорејќи што презема Владата, предводена од ВМРО – ДПМНЕ, за намалување и справување со предизвиците, Груевски потсети на зголемувањето на растот во економијата, инвестициите во инфраструктурата…

konferencija_rangelova

Според претседателката Рангелова, во изминатите години во Република Македонија се направени многу значајни чекори за подобрување на општествената улога на жената. Осврнувајќи се на улогата на жената во општествениот живот, Рангелова ја потенцира и улогата на жената како мајка.

Најчитани вести