понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Голем интерес за изложбата на македонските уметници во Пловдив

konekcija_2

Последни вести

Голем број посетители до долго во ноќта присуствуваа на првото претставување на групната изложба на македонските уметници од концепцијата „Конекција 2“ на Европската ноќ на музеите што синоќа се одржа во Пловдив.

На покана на општинската установа „Стар Пловдив” во галеријата на познатата Балабанова Куќа, свои дела изложија нашите уметници Марјан Ѕин, Иво Пецов, Зоран Мише, Слободан Милошески, Горан Тричковски, Павел Целкоски, Адриана Јованоска, Иван Стоименов, Ице Огненовски, Јорданчо Ристовски и Јовица Миленов.

рмкиц

Изложбата ја отворија Васко Шутаров и Амелија Гешева во име на домаќинот, а свои обраќања имаа и првите луѓе на организацијата „Пловдив-Европски град на културата 2019 година“.

Изложбата во Пловдив ќе биде поставена до 2 јуни.

Најчитани вести