недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 25

Голем интерес за новата канцеларија „Купи куќа, купи стан“

Канцеларијата, работи секој ден од 10 до 15 часот. Во неа граѓаните можат да добијат информација како до субвенција од Владата за станбен кредит, која може да достигне до 14.000 евра неповратни средства, каде има станови до 900 евра за метар квадратен, каде има плацеви за изградба на куќа.

finansii

Последни вести

Голем интерес кај граѓаните уште од првиот ден за Канцеларијата „Купи куќа, купи стан“, која од отворена во рамки на Министерството за финансии.

Канцеларијата, работи секој ден од 10 до 15 часот. Во неа граѓаните можат да добијат информација како до субвенција од Владата за станбен кредит, која може да достигне до 14.000 евра неповратни средства, каде има станови до 900 евра за метар квадратен, каде има плацеви за изградба на куќа. Канцеларијата има за цел максимално да ја поедностави постапката и граѓаните најбрзо да дојдат до сопствен дом.

Проектот „Купи куќа, купи стан“ е наменет за граѓаните кои го немаат решено станбеното прашање. Владата преку исплата на 50 % или 75 % од ратата или учеството на станбениот кредит им помага на граѓаните да го решат ова животно прашање.

slika k 2 slika kancelarija 1 Slika kancelarija 5

Најчитани вести