Балкан

Голем пожар на грчкиот остров Хиос

Голем пожар на грчкиот остров Хиос

Голем пожар изби синоќа на грчкиот остров Хиос.

Засега огнот на претставува закана за населените региони. На островот дува силен ветер, кој го отежнува гаснењето на пожарот.

Во совладувањето на огнената стихија учествуваат 32 пожарникари, со 12 противпожарни возила, 30 доброволци, еден авион и еден хеликоптер.