вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 61

Голема акција на бугарската полиција против илегални мигранти

policija

Последни вести

Најмалку 75 лица се уапсени денеска од страна на бугарската полиција во рамки на акцијата за откривање на странци кои илегално престојуваат на територијата на Бугарија.

Како што соопшти прес-службата на бугарското Министерство за внатрешни работи, меѓу уапсените се и 34 лица кои се осомничени за поврзаност со шверц на луѓе.

Во акцијата, кој е спроведена на териториите на Бургас, Видин, Јамбол, Монтана, Пазарџик, Пловдив, Сливен, Софија, Стара Загора и Хасково, учествувале над 1.430 полициајци и припаниџи на Државната агенција за национална бебзедност (ДАНС) и Јавното обвинителство.

При акцијата се претресени 1.010 објекти и речиси 5.000 возила, при што се запленети и една пушка и еден пиштол, за кои сопствениците немале валидни дозволи, како муниција за нив.

Најчитани вести