четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 49

Голема антитерористичка акција во Моленбек, по теророт во Париз (ВИДЕО)

Овој белгиски кварт се смета за „легло на радикалните исламисти“.

Голема антитерористичка акција во Моленбек, по теророт во Париз

Голема антитерористичка акција во Моленбек, по теророт во Париз

Поврзани вести

Белгиската полиција почна антитерористичка операција во бриселскиот кварт Моленбек.

Овој белгиски кварт се смета за „легло на радикалните исламисти“. Во него живеат претежно мигранти, а во текот на последната година и пол веќе четврти пат се поврзува со сторен или планиран терористички напад.

Голем број припадници на полицијата во утринските часови пристигнаа во тој дел од престолнината на Европската унија, а според поединечни извори се слушаат пукотници.

Најчитани вести