вторник, 25 јули 2017  |  Вести денес: 1

Голема Богородица- неработен ден за граѓаните од православна вероисповед

mtspppp

Последни вести

Празникот Успение на Пресвета Богородица е неработен ден.

-Министерството за труд и социјална политика соопштува дека, согласно со Законот за празниците на Република Македонија (“Службен  весник на РМ”, бр.21/98 и 18/07), 28 август 2016 година (недела), Успение на Пресвета Богородица (Голема Богородица) е неработен ден за  граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија. Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија им ја честита Голема Богородица, информираат од МТСП.  

Најчитани вести