Македонија

Голема Богородица неработен ден за православните верници

Голема Богородица неработен ден за православните верници

Успение на Пресвета Богородица или во народот попозната како Голема Богородица, е неработен ден за верниците од православната вероисповед во Република Македонија.

Министерството за труд и социјална политика на верниците од православната вероисповед им го честита празникот.