понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 78

Големо Финале на трилогијата „Казна за гревот“ на Јелена Бачиќ Алимпиќ

Клубот Матица, на Булеварот на Книгите, во вторник (14 јуни) своите членови и читатели ќе ги почести со присуство на најчитаната балканска авторка Јелена Бачиќ Алимпиќ.

saem-na-knigata-2016-zbiralishte-na-knizevni-fanatici-01-49843

Поврзани вести

Клубот Матица, на Булеварот на Книгите, во вторник (14 јуни) своите членови и читатели ќе ги почести со присуство на најчитаната балканска авторка Јелена Бачиќ Алимпиќ.

Поводот за нејзиното гостување е излегувањето од печат на последната книга од трилогијата „Казна за гревот“, „Молитва за прошка“.

МОЛИТВА ЗА ПРОШКА

Многу сум возбудена и среќна поради издавањето на „Молитва за прошка“, третата книга од трилогијата „Казна за гревот“, затоа што со неа заокружувам една обемна и повеќеслојна приказна, а со тоа и деветмесечна исцрпувачка работа. Одвај ја чекам реакцијата на читателите. Сe надевам дека нема да ги изневерам, и дека крајот на трилогијата ќе ги исполни нивните очекувања“, изјави Бачиќ.

По првите два романи „Ноќта кога дојдоа сватовите“ и „Книга на спомените“ ова е неверојатна завршница која сите со нетрпение ја очекувавме.

„Молитва за прошка“ е роман за пресудните години, за занемените вистини, лагите и гревовите. И за љубовта како последно засолниште.

Финалето ќе започне во 19:00 часот на Булеварот на Книгите (Бул. Климент Охридски) и ќе биде своевидна увертира за бројните настани и изненадувања што ќе се подготвуваат во Клубот за лето 2016.

Најчитани вести