петок, 18 август 2017  |  Вести денес: 29

Google ја претстави новата верзија на Android

© AP Photo / Marcio Jose Sanchez

© AP Photo / Marcio Jose Sanchez

Поврзани вести

 

 

Новата верзија на оперативниот систем Android беше претставена на годишнаа конференција на Google I/O, а настанот беше пренесуван на YouTube каналот на компанијата.

Во новата верзија на оперативниот систем Android 0 програмерите посебно внимание посветиле на оптимизацијата, на пример, предавањето на сообраќајот и податоците од GPS во пликиие отворени о заднината, може да биде скусено.

Меѓу новите функции, исто така, е и ткн слика во слика (picture-in-picture), којашто овозможува ра работите на екранот истовремено со две апликации. Редизијниране е и системот за известување, сега е достапна гункцијата за прелиминарен преглед со долго притикањ на иконаа на апликацијата.

Во магазнот за апликациите, исто така, е додадено проширување, наменето за справување со малициозние софтвери.

Конечниот датум на издавањето и назовот на новиот оперативен систем сé уште не се октриваат.

 

 

Најчитани вести