Македонија

Ѓорчев: Гасификација на целиот полошки регион

Ѓорчев: Гасификација на целиот полошки регион

Гостивар да добие нови фабрики, нови вложувања, нови инвестиции, нови работни места. Со растот на целата на работната рака ќе се зголемуваат и платите. На ова треба да се надоврзе и гасификацијата на целиот полошки регион, на Тетово и Гостивар и нивно поврзување со гасоводот во Скопје, истакна Ѓорчев.