четврток, 17 август 2017  |  Вести денес: 27

Ѓорчев: Од Скопје до Маврово полесно и побрзо

Целосна реконструкција и нов асфалт од Гостивар до Кичево, најави денеска Влатко Ѓорчев, носителот на кандидатската листа на ВМРО-ДПМНЕ за ИЕ 6.

маврово

Поврзани вести

Тоа значи, додаде тој, дека со тој нов асфалт и целосна реконструкција на постојните мостови, уште полесно од Скопје ќе се стига до Маврово.

-Уште еден клучен проект за овој регион е технолошко индустриско развојната зона Маврово- Ростуше зад која што ќе стои државата за повеќе инвестиции, за повеќе вложувања во овој крај, додаде Ѓорчев.

Најчитани вести