сабота, 19 август 2017  |  Вести денес: 22

Ѓоргиевски: Граѓаните ќе добијат брендиран арпаџик кој ќе го пласираат на пазарот

Зоран Ѓоргиевски член на ВРМО-ДПМНЕ денеска беше во посета на село Бразда во Чучер-Сандево каде што истакна дека континуираните средби со граѓаните продолжуваат и во иднина и дека тие се тука за одредените проблеми кои ги имаат граѓаните на оваа населено место.

арпаџик

Последни вести

-Една од главните работи за населеното место Чучер-Сандево е проблемот со арпаџикот за кои наназад години луѓето имаа проблем, така да успеавме бидејќи во досегашниот парламентарен состав бев член на комисијата за земјоделие и со помош на вработените на земјоделскиот факултет и преку другите инситуции да помогнеме да арпаџикот кои е една посебна сорта од овој крај да го брендираме и во иднина да можат луѓето да го пласираат на пазарот како сопствен бренд, истакна Ѓоргиевски.

Најчитани вести