понеделник, 21 август 2017  |  Вести денес: 61

Гори „Европа центарот“ во Берлин

Гори најгорниот кат од еден од најпознатите трговски центри „Европа центарот“, во главниот град на Германија.

99098140

Поврзани вести

Пожарот започнал десетина минути пред 14 часот, а засега противпожарната служба на Берлин нема информации кои се можните причини за инцидентот.

„Европа центарот“, кој има 20 ката, се наоѓа во центарот на Берлин во близина на познатата катедрала „Кајзер Вилхелм“, која е позната како црквата со уништениот покрив, а во негова близина има голем број на продавници каде гравитираат огромен број туристи.

„Европа центарот“ е изграден на почетокот на шеесетите години на 20 век по подигнувањето на Берлинскиот ѕид. Препознатлив е по ротирачката ѕвезда на „Мерцедес бенц“ поставена на врвот на зградата.

133382439

Најчитани вести