Македонија

Гостивар: Споменикот на загинатите во НОБ испишан со графити „УЧК“

Гостивар: Споменикот на загинатите во НОБ испишан со графити „УЧК“

Во градскиот парк во Гостивар, вчера биле испишани графити “Ilirida shqipri etnike”, “Ilirida kastriotet”, “Gaxi Faton Isen Vulnet” и “UCK” на споменикот на загинатите борци од НОБ и на влезната врата од спортската сала во Гостивар, 

Извршен е увид и се преземаат мерки за откривање на сторителите.