Македонија,Крими хроника

Гостиварец фалсификувал возачка

Гостиварец фалсификувал возачка

ПС Гостивар поднесе кривична пријава протиф Р.С.(48) од Гостивар, за сторено кривично дело „фалсификување исправа“. На 08.10.2012 година, во Гостивар пријавениот при регистрација на патничко возило “Фиат“, увезено од Р Италија пред надлежните органи на ПС употребил фалсификувана исправа-согласност за регистрација, при што се здобил со регистерски таблички и сообраќајна дозвола.

На 12.12.2013 година, при извршена контрола од Одделот за граѓански работи при МВР на РМ, во документацијата за регистрирани новоувезени возила во Отсекот за управни работи, констатирано е дека предметното возилото е регистрирано врз основа на фалсификувана документација.