четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 24

Говорат за слобода на Универзитетот, а се закануваат со бркање од државата

ljupco_nasl

Последни вести

Демонстраторот на Љубомир Фрчкоски, Љупчо Стојковски уште не влегол на факултет се заканува со бркање од државава кога режимот ќе паднел, објави Курир.

ljupcoСтојковски во статус објавен на Фејсбук се заканува дека во „новата Македонија и во ослободениот Универзитет“ ќе немало место за „експерти“, „интелектуалци“ и „професори“.

Демонстраторот на Фрчкоски од една страна говори за слобода на Универзитетот, а од друга говори за бркање од државата на „неподобните“ кога режимот ќе паднел, што уште еднаш го докажува нивото на демократија на оние кои постојано говорат за слобода.

Стојковски очигледно добро ги следи стапките на својот ментор Љубомир Фрчкоски, каков професор- таков ученик.

Најчитани вести