четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 41

Град Скопје: Тарабите околу паркот „Жена борец“ се поради градежни работи

Градот Скопје, по реакцијата на одредени медиуми во однос на поставувањето оргади (тараби) околу паркот „Жена Борец“, сака да ја информира јавноста дека истото е извршено поради обезбедување на просторот за вршење на градежни работи за реконструкција на паркот „Жена Борец“.

grad-skopje

Поврзани вести

Градот Скопје, по реакцијата на одредени медиуми во однос на поставувањето  оргади (тараби) околу паркот „Жена Борец“, сака да ја информира јавноста дека истото е извршено поради обезбедување на просторот за вршење на градежни работи за реконструкција на паркот „Жена Борец“.

Од Градот информираат дека во наредниот период ќе се изврши реконструкција на пешачките патеки во паркот, ќе се постави ново осветлување, ќе се реконструира зеленилото, а на крај ќе биде поставена и нова урбана опрема.

Градежните работи на терен ги извршува фирмата „Урбан инвест“ од Кавадарци.

Најчитани вести