Македонија

Град со големина на орев уништи земјоделски посеви во Скопско

Град со големина на орев уништи земјоделски посеви во Скопско

Град со големина на орев вчера го погоди приградскиот скопски регион, јави порталот „Прес 24“.

Во Петровец уништени се земјоделските посеви, оштетени се фолиите но и ролетните на куќите.

Градот паѓал само пет минути, но тоа било доволно да предизвика значителна штета.