среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 48

Градбата на затворениот базен во Охрид почнува годинава

ohridsko_ezero

Последни вести

Образованието продолжува да биде нашиот фокус, тоа е нашата гаранција за создавање на здрави генерации и сигурна иднина. Во целиот овој регион се инвестирани 6 милиони евра за изградба на училишта, нивна реконструкција и доопремување. Изградени се 6 нови училишта, а реконструирани и модернизирани се објектите на 41 училиште, од кои само во Охрид извршена е реконструкција на 11 училишта. Охрид повторно е универзитетски центар, рече премиерот Груевски денеска во Охрид.

-Во областа на спортот во Охрид и регионот се инвестирани 2 милиони евра за изградба на спортски сали и спортски терени. Денес сакам да објавам почеток на реализација на еден долгоочекуван проект за Охрид и Охриѓани а тоа е изградба на затворен базен, проект кој вреди 5 милиони евра и ќе започне со реализација наредните неколку месеци . Објектот ќе се простира на површина од 15 илјади м2, со предвидени трибини и над 500 седишта, со димензии на базенот од 33 на 22 метри. Со ова по долги години искчекување Охрид и охриѓани ќе добијат затворен базен во чии рамки ќе има и деловен простор. Јавниот повик за изведувач за овој проект ќе излезе следниот месец, рече Груевски.

Најчитани вести