понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 30

Градежништвото – водечка економска гранка и годинава

Според статитистиката на градежната комора во Македонија работат над 4,300 градежни фирми, а секторот директно и индиректно ангажира околу 50 илјади луѓе.

Градежништвото - водечка економска гранка и годинава

Градежништвото - водечка економска гранка и годинава

Поврзани вести

Градежништвото и годинавва ќе биде водечка економска гранка во земјата со значително учество во брутодомашниот производ и двоцифрени стапки на раст.

Во градежништвото има најдобра деловна клима досега, коментираат градежните компании додвајќи дека во моментов пракитчно нема невработен градежен работник во земјава.

Според статитистиката на градежната комора во Македонија работат над 4,300 градежни фирми, а секторот директно и индиректно ангажира околу 50 илјади луѓе.

Најчитани вести