Македонија

Градинката „Орце Николов“ одбележа 70 години постоење

Градинката „Орце Николов“ одбележа 70 години постоење

Градинката Орце Николов, која е една од најстарите во Скопје, годинава слави јубилеј од 70 години од своето постоење.

По повод роденденот децата од Орце Николов се дружеа со своите врсници од француската градинка Ефис, која пак слави 15 години од своето постоење.

Дружењето го одбележаа низ спортско натпреварувачки игри, покрај кејотна реката Вардар. Од двете градинки најавуваат дека заедничкото дружење ќе продолжи и во иднина низ разновидни активности на децата.

d

d2

d4

d5