Македонија

Градонаалникот Трајановски организираше ифтар вечера

Градонаалникот Трајановски организираше ифтар вечера

По повод муслиманскиот верски празник Рамазан, вчеравечер скопскиот градоначалник Коце Трајановски и претседателот на Советот на Град Скопје Ирена Мишева организираа ифтар вечера.

Како што информираат Град Скопје, на ифтарската вечера што се одржа во хотелот „Стоун бриџ“, присуствуваа претставници од Град Скопје, членови на Советот, претставници од јавните претпријатија, културните институции и средните училишта кои се во надлежност на Град Скопје.

Ифтар е прекинување на Рамазанскиот пост по зајдисонце кај лицата од муслиманска вероисповед, поточно тоа претставува вечера за време на Рамазанскиот пост.