вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Градоначалникот Ристеси го закрои лозјето во Прилеп

prilep.gif-500

Последни вести

Градоначалникот на Прилеп Марјан Ристески со неколкумина свои соработници денеска беше на закројување во месноста Склештен мост.

На прославата за Свети Трифун, градоначалникот Ристески, кој многупати досега, ја покажа широкоградоста и го подели домаќинлакот со неколку сограѓаните за одржуање на традицијата посака годината да биде родна, лозарите да наберат квалитетно грозје и многу здравје.

По црковната церемонија и закројувањето на лозјата, со здравица се посака бериќетна година.

Најчитани вести