петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 56

Градот од утре ќе ги прска улиците со калциум магнезиум ацетат

Станува збор за средство кое се користи за контрола и намалување на ситната прашина (ПМ10 и ПМ2,5 честичките) и за стабилизација на патиштата.

Градот од утре ќе ги прска улиците со калциум магнезиум ацетат

Градот од утре ќе ги прска улиците со калциум магнезиум ацетат

Поврзани вести

Градот Скопје утре во 11.30 часот, на крстосницата на булеварот Свети Климент Охридски со улицата Свети Кирил и Методиј (пред зградата на поранешната НИП „Нова Македонија“) ќе почне со третирање на градските улици со средството Калциум Магнезиум Ацетат, како една од мерките за намалување на загадувањето на амбиентниот воздух.

Увид во процесот на аплицирање на ова средство ќе изврши градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски.

Градот Скопје ги известува граѓаните дека со овој процес ќе бидат опфатени булеварот Свети Климент Охридски и улиците Свети Кирил и Методиј и Јордан Мијалков.

Станува збор за средство кое се користи за ко

Најчитани вести