петок, 28 октомври 2016  |  Вести денес: 51

Градот Скопје испрати помош во поплавените делови во земјава

Pomos poplavi (1)

Последни вести

По обилните врнежи на дожд и поплави во источниот дел на Македонија, Град Скопе, испрати тим на лица и техничка помош и механизација за справување со поплавите.

Градот Скопје испрати три цистерни за влечење на вода од ЈП “Водовод и канализација” и ЈП “комунална хигиена”, едно противпожарно возило опремено со моќна пумпа за испумпување на вода, две моторни пумпи со голем капацитет за испумпување вода, чамец со мотор, како и 10.000 вреќи со песок.

Со техничката помош на терен во поплавените делови испратена е и екипа од пет пожарникари од Противпожарната бригада на Град Скопје, како и поголем број на лица од Штабот за заштита и спасување на Град Скопје, како и од јавните претпријатија.

Штабот за заштита и спасување на Град Скопје ќе ја прати состојбата на терен и доколку има потреба ќе испрати дополнителна помош.

Pomos poplavi (3) Pomos poplavi (5)

 

Најчитани вести