Македонија

Над 60 отсто од граѓаните сметаат дека некој и наредил на Јанева да му наштети на ВМРО-ДПМНЕ

Над 60 отсто од граѓаните сметаат дека некој и наредил на Јанева да му наштети на ВМРО-ДПМНЕ

Повеќе од половина од испитаниците во анкетата на институтот „Димитрија Чуповски“, односно дури 60.1%, сметаат дека Специјалната јавна обвинителка Катица Јанева работи по налог на одредени домашни или странски фактори со цел да му наштети на ВМРО-ДПМНЕ.

Анкетата која ја спроведе Институтот Димитрија Чуповски“ врз 1.275 испитаници од цела Македонија, во која беа вклучени и испитаници Албанци, покажуваат поразителни резултати на сметка на кредибилитетот на Катица Јанева.

chupovski-anketa-3

Повеќе за анкетата на институтот на следниот линк.