недела, 23 јули 2017  |  Вести денес: 52

Граѓаните кои имаат долгови за вода ќе може да плаќаат на рати без камата

Сите граѓани кои имаат заостанат или редовен долг за вода, сега ќе може да го исплатат без пресметана камата за задоцнето плаќање.

камата

Поврзани вести

Ова е одлука која вчера ја донесе Јавното претпријатие „Водовод и канализација“, за ослободување од камата на сите корисници.

Можноста да се плати овој долг е во времетраење од 90 дена.

Физички лица може да го исплатат долгот на 4, 6 или 12 рати, во зависност од висината на долгот.

Лица од социјално ранливите категории, приматели на постојана парична помош и самохраните родители кои имаат заостанат долг, ќе можат да го отплатат на повеќе рати од предвиденото.

Најчитани вести