Македонија

Граѓаните му се потсмеваат на СДСМ: Бомбата на Заев му пукна во рака

Граѓаните му се потсмеваат на СДСМ: Бомбата на Заев му пукна во рака

Одлуката на Зоран Заев и СДСМ да избегаат од соочување со народот непојавувајќи се на избори наиде на потсмев од страна на граѓаните.

Тие преку социјалните мрежи се исмеваат на однесувањето на опозицискиот партиски лидер кој бараше избори, а сега бега од нив и најавува бојкот.

sdsm-poraki-na-tviter-640x360

За граѓаните е сосема јасно дека СДСМ бега од изборите бидејќи знае дека на нив ќе биде поразен. Релевантните институции ги измерија рејтинзите и му воочија на СДСМ дека граѓаните немаат доверба во нив. Тие му порачуваат на Заев дека неговата одлука е смешна бидејќи со ваква одлука СДСМ ја покажа својата паника, а Заев својот страв.

Во продолжение пренесуваме само дел од коментарите со кои граѓаните буквално се потсмеваат со СДСМ, партија на која и предвидуваат дека со вакви челници, брзо ќе згасне.

tviter2-sdsm-640x427

tviter3-sdsm-640x335

tviter4-sdsm-640x331

tviter5-sdsm-640x631

tviter6-sdsm-640x531

tviter7-sdsm-640x281

tviter8-sdsm-640x431

tviter9-sdsm-640x381

tviter91-sdsm

tviter92-sdsm

tviter94sdsm

tviter95-sdsm

tviter96-sdsm

tviter97-sdsm