Македонија

Граѓаните не веруваат дека ако СДСМ дојде на власт ќе биде подемократска од ВМРО-ДПМНЕ

Граѓаните не веруваат дека ако СДСМ дојде на власт ќе биде подемократска од ВМРО-ДПМНЕ

Гласачите во земјата, судејќи по резултатите од анкетата, не веруваат дека доколку дојде на власт СДСМ ќе биде подемократска партија од ВМРО-ДПМНЕ. 49,3 проценти од нив сметаат дека СДСМ нема да биде подемократска од сегашната владeјачка партија, а само 28,4 отсто веруваат во спротивното.

ps7-chart-119-520x176

 

7-chart-119-520x412

Издвоено, 52,1 процент од Македонците кои биле дел од оваа анкета не веруваат дека доколку опозиционата партија дојде на власт ќе биде подемократска од ВМРО-ДПМНЕ. Многу помалку, или поточно 24,9 проценти веруваат во спротивното.