четврток, 27 јули 2017  |  Вести денес: 0

Граѓаните сметаат дека тоа што го прави СДСМ е гола борба за власт

sdsm

Поврзани вести

Повеќе од половина од граѓаните, или поточно 53,7 отсто од нив, сметаат дека тоа што го прави опозицијата е гола борба за власт. Само 29,8 отсто веруваат дека опозицијата се бори за слобода и демократија, покажуваат резултатите од анкетата на Брима Галуп.

ps6-chart-89-520x233

 

6-chart-89-520x427

Поголем број од Македонците исто така веруваат дека тоа што го прави опозицијата е гола борба за власт, или поточно 56,1 процент. Двојно помалку се оние кои сметаат дека опозицијата се бори за слобода и демократија – 26,7 отсто.

Најчитани вести