Македонија

Граѓаните сметаат дека со ВМРО-ДПМНЕ има подобра иднина за Македонија

Граѓаните сметаат дека со ВМРО-ДПМНЕ има подобра иднина за Македонија

Резултатите од анкетата на реномираната и угледна агенција за истражување на јавното мислење, Брима Галуп, покажуваат дека населението во Македонија смета дека со ВМРО-ДПМНЕ и нејзината политичка програма има подобра иднина за Македонија.

 

3-chart-82-520x401

Испитаниците од македонското гласачко тело воглавно сметаат дека со ВМРО-ДПМНЕ и нејзината политичка програма има подобра иднина за Македонија – 39,8 проценти. За СДСМ и нејзината програма се изјасниле само 17,8 проценти.

ps2-chart82b-520x273

На ова прашање за ВМРО-ДПМНЕ се изјасниле 27,4 проценти од испитаниците, а дека со програмата на СДСМ има подобра иднина за Македонија рекле 14,6 проценти од испитаниците.