сабота, 22 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Граѓаните со најмногу поплаки за проблеми со мобините и туристичките патувања

Граѓаните поплаки и на сметките за мобилна телефонија, за испорака на електрична енергија, топлинска енергија, вода, смет.

Граѓаните со најмногу поплаки за проблеми со мобините и туристичките патувања

Граѓаните со најмногу поплаки за проблеми со мобините и туристичките патувања

Поврзани вести

Проблеми со мобилните телефони, мали кујнски апарати, изработката на мебел и покуќнина, како и туристичките патувања доминираат во поплаките на граѓаните до Организацијата за заштита на потрошувачите на Македонија во третиот квартал од оваа година, објави МИА.

Од ОПМ информираат дека најголем број од поплаките на потрошувачите повторно се однесуваат на проблеми во остварување на правата од гаранцијата и гарантниот лист на техничките производи. Меѓу оваа група производи, но и воопшто од сите поплаки, доминираат поплаките на потрошувачите за проблеми со мобилните телефони.

Поплаките, како што објаснуваат од Организацијата, се однесуваат на тоа што во случај кога производот има недостаток во првите 24 часа тие се приморани да го пратат на сервисирање поради тоа што трговците одбиваат

Најчитани вести