четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 2

Граѓани од Свети Николе со силна поддршка за Македонија

5sv-nikole500

Последни вести

Над илјада светиниколчани, организирано, но и голем дел со сопствен превоз заминаа кон главниот град за да ја поддржат Република Македонија.

Освен бројните автомобили коишто тргнаа порано, пред спортската сала Цар Самуил се наполнија 13 автобуси и 4 мини буса, а во центарот на градот им се придружија скоро 100 автомобили.

sv-nikole500

Членови и симпатезери на ВМРО-ДПМНЕ, но и граѓани од различни возрасти кои тргнаа за да покажат дека треба да се почитува нивниот глас носеа македонски знамиња и пароли, искажувајќи ја довербата во гласачкиот систем и уставниот поредок на државата.

1sv-nikole500

 

Народниот собир започнува во 20 часот пред македонското Собрание.

2sv-nikole500

4sv-nikole500

6sv-nikole500

7sv-nikole500

 

Најчитани вести