Македонија

Граѓаните му кажаа големо „НЕ“ на Зоран Заев

Граѓаните му кажаа големо „НЕ“ на Зоран Заев

Ниту сите медиуми на СОРОС, ниту помошта од странските тајни служби ниту пак целата партиска структура на СДСМ не беше доволна за граѓаните да го поддржат Заев во денешниот обид да се направи протест на Илинденска, пишува порталот Пресс24.

Соросовите медиуми целото попладне активно ги повикуваат граѓаните на протести, но пред Владата денеска се појавија едвај 30 луѓе.

Тоа е само уште еден доказ дека граѓаните не му веруваат на Зоран Заев и дека не се подготвени да поддржат политичари кои за лични и теснопартиски интереси влегуваат во соработка со странски служби на штета на македонските национални позиции.

Граѓаните му кажаа јасно и големо „не“ на Зоран Заев па пред Владата не дојдоа ниту најзагреаните поддржувачи на СДСМ.

Наспроти ова, граѓанското движење за одбрана на Македонија од ден во ден добива се повеќе приврзаници. Илјадници граѓани без размислување излегуваат подготвени да застанат на браникот на државата во моменти кога некој се обидува со странска поддршка да и наштети на Македонија.

фото: Press24.mk