Македонија

Граѓаните утре ќе можат да го посетат Собранието на Република Македонија

Граѓаните утре ќе можат да го посетат Собранието на Република Македонија

Собранието на Република Македонија утре ќе биде отворено за посета од страна на граѓаните, информираа од собраниската прес-служба.

Со тоа, се отвора можност граѓаните да ја разгледаат внатрешноста на зградата како значајно историско обележје на македонската државност.

Посетителите ќе добијат можност да го посетат и свечениот дел на Собранието и да добијат одговор на нивните прашања.